12 mei 2009 : Bedevaart / Dagreis : Eksaarde en omgeving

Dit jaar bleven wij dichter bij huis voor de jaarlijkse bedevaart die tevens onze dagreis was.

In de voormiddag bezochten wij het fruitbedrijf “ Berckelaer” in Sint-Gillis-Waas waar wij meer vernamen over het milieuvriendelijk telen van fruit en het verwerken van appelen tot een heerlijke wijn, waarvan wij uitgebreid konden proeven. Na dit aperitiefje werden we verwacht in een plaatselijk restaurant voor het middagmaal – kip met rode wijnsaus en frietjes. Menige lieten zich daarna een ijsje of wafel met fruit goed smaken

Om 14.00 h was de afspraak aan de kerk in Eksaarde om van daaruit te starten met onze bedevaart, na enige aanpassingen vond deze uiteindelijk plaats in de mooie veldkapel.

Dan ging het richting Lokeren naar het hoevezuivelbedrijf   “ Mili ”met een ijsje als start, daarna een rondleiding op het bedrijf en als afsluiter uitleg in de ijsjesmakerij, waar het maken van ijsjes en ijstaarten uit de doeken werd gedaan.

Later werd er nog een stop ingelast in “ t’Veldcafé” te Moerbeke.

Om 19.00 h ging keerden wij naar Berlare terug.

Bedevaart 12 mei 2009 Eksaarde 008

Bedevaart 12 mei 2009 Eksaarde 010

Bedevaart 12 mei 2009 Eksaarde 014Bedevaart 12 mei 2009 Eksaarde 018 .