Lid worden

Hoe word ik lid?
Neem contact op met de secretaresse van onze afdeling : Liliane Benaerens. 052/422689 of lilianebenaerens@hotmail.com

Hoeveel kost het lidmaatschap van KVLV?
Het lidgeld van KVLV bedraagt 30 EUR. Vanaf 2019 kan je op elk moment instappen en dit voor 1 jaar.

Welke voordelen biedt een lidkaart?

  • – deelname aan onze activiteiten
  • – 10x per jaar het ledenblad “Vrouwen Met Vaart”
  • – korting aankoop KVLV-boeken
  • – korting op KVLV-cursussen en vorming
  • – kortingsbonnen in Vrouwen Met Vaart voor evenementen, beurzen, aankopen,…
  • – KVLV maakt deel uit van Ons, een netwerk dat professionele dienstverlening biedt rond mantelzorg, thuiszorg, huishoudhulp, kinderopvang, woningaanpassing, groene zorg, … Een antwoord op jouw vragen uit eigen huis ! Ontdek meer op www.ons.be.

Kan ik als man ook lid worden van KVLV?
Om lid te zijn van een afdeling moet je vrouw zijn (Art. 5 van de Statuten van KVLV) Als man kun je wel een abonnement nemen op het ledenblad Vrouwen met vaart.

Kan ik ergens anders lid worden dan bij de afdeling van mijn dorp?
In principe word je lid bij de afdeling in wiens ‘werkgebied’ je woont. Indien er geen afdeling is, kun je kiezen om lid te worden bij de dichtstbijzijnde afdeling of er voor kiezen om ‘nationaal lid’ te worden .
Een afdelingsbestuur kan ook leden aanvaarden uit het ‘werkgebied’ van andere afdelingen, op verzoek van het betrokken lid, en op voorwaarde dat er in de andere afdelingen geen ledenwerving gebeurt (Art. 5 van de Statuten van KVLV).

Moet ik boerin zijn om lid te worden van KVLV?
Neen. Bij KVLV zijn alle vrouwen welkom. In de schoot van KVLV, en naast de afdelingswerking bestaat wel een aparte Agra-werking voor boerinnen en tuiniersters. Boerinnen en tuiniersters maken ongeveer 10% uit van de totale ledengroep. De Agra-werking is een beroepswerking die enerzijds vorming biedt en anderzijds ernaar streeft de belangen van boerinnen en tuiniersters te verdedigen.

Wat is de minimum of maximumleeftijd om lid te worden van KVLV?
Jongeren kunnen lid worden van een KVLV-afdeling vanaf 16 jaar, op voorwaarde dat in het ‘werkgebied’ van de afdeling geen jeugdbeweging (KLJ) bestaat. Bestaat er wel zo’n afdeling, dan is de minimumleeftijd 18 jaar. Er bestaat geen maximumleeftijd om lid te worden van KVLV.

Vanaf wanneer is mijn lidkaart geldig?
Wat volgt is nog geldig tot eind 2018, de nieuwe richtlijnen voor 2019 zijn nog niet gekend.
Een lidmaatschap gaat in op 1 januari en eindigt jaarlijks op 31 december. Vanaf 1 januari ontvangt men ook het ledenblad. Nieuwe leden zijn echter verzekerd vanaf het moment dat het afdelingsbestuur hun naam heeft doorgegeven aan het nationaal KVLV-secretariaat. In de praktijk betekent dit dus dat iemand die (nieuw) lid wordt in september, zonder problemen kan deelnemen aan de activiteiten van de afdeling, maar dat het ledenblad pas vanaf het nieuwe kalenderjaar wordt verstuurd.

Ik ben mijn lidkaart kwijt. Wat nu?
Via je afdelingssecretaresse kun je eventueel een blanco lidkaart krijgen die zij zelf kan invullen.